P.S. Tā kā es vairs neatceros, kur es atradu recepti, autoru norādīt nevaru.
Lūk recepte:
Nepieciešamie produkti:
0.5 kg miltu;
1 paciņa sausā rauga;
50 ml eļļas;
250 ml silta piena;
0/5 tk sāls
2 ēdk. cukura.
Pildījumam:
8 lieli āboli;
pusglāze cukura;
4 olu dzeltenumi;
300 g. skābā krējuma.
- Bļodā ieber miltus, raugu, sāli un cukuru, kārtīgi samaisa.
- Pievieno eļļu un pienu, maisa līdz viendabīgais masai. ( Receptē bija minēts, ka konsistencei būtu jāsanāk kā rauga pankūkām, bet man, cepot ābolmaizi divas reizes, tā nesanāca ne reizi. Sanāca riktīgs mīklas pikucis kā maizi cepot.)
- Noliek mīklu siltā vietā uz pusstundu rūgt.
- Kamēr mīkla rūgst, mizo un griež ābolus. (Es griezu kubiciņos kā bija norādīts receptē, jo tāda ābolu sakārtošana uz mīklas aizņemtu daudz mazāku laiku nekā daiviņu kārtošana.)
- Uz cepamās plāts uzliek foliju, ieziež ar taukvielu, ieliek cepeškrāsnī pasildīties uz apm. 3 minūtēm. (Otrajā reizē es cepu ar cepamo papīru, arī labi sanāca.)
- Uz sasildītās pannas lej mīklu (kā jau teicu, man neizdevās. Es izrullēju un tad uzliku uz plāts), ber virsū ābolus, lai būtu visur vienādi. Apkaisa ar cukuru.
- Liek cepties cepeškrāsnī 200-220 grādos uz 25-30 min.
- Kamēr ābolmaize cepas, taisa uzlējumu. Olu dzeltenumiem pieber cukuru, puto līdz masa paliek bieza. Tad pievieno krējumu un puto līdz viendabīgai masai.
- Pēc 25-30 min. izņem ābolmaizi, pārlej ar uzlējumu, uzkaisa kanēli un liek cepeškrāsnī uz vēl apm. 10-15 min.
- Kad ābolmaize gatava, to ņem ārā, ļauj atdzist 10-15 min un sagriež gabaliņos.
*********************************************
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru